Това коментира пред журналисти в парламента министър-председателят Николай Денков, след като

...
Това коментира пред журналисти в парламента министър-председателят Николай Денков, след като
Коментари Харесай

Денков: Винаги съм казвал, че съм умерен оптимист. Докато мога да си върша работата, ще я върша

Това разяснява пред публицисти в Народното събрание министър-председателят Николай Денков, откакто бе изслушан в пленарната зала за бедствието по Южното Черноморие.

 

„ Това, което мога да кажа, е, че съм благополучен с хората, които вземат участие в кабинета. Всеки от тях е специалист, всеки от тях е отдаден на работата, която желае да свърши. От наша страна всичко е устойчиво “, увери Денков. 

 

Най-важните задания, която имаме да свършим дружно с хората, които поддържаха държавното управление - това е смяната в Конституцията, смяната в антикорупционния закон, цялостната правосъдна промяна. Имаме тежки задания, които дружно би трябвало да осъществим, добави той.

 

„ Когато минат тези задания, когато имаме позитивен резултат, тогава бих могъл да кажа, че вярвам “, разяснява министър-председателят въпроса с доверието си в сътрудниците от ГЕРБ-СДС. 

 

„ Аз постоянно съм казвал, че съм сдържан оптимист. Докато мога да си правя работата, ще я правя “, добави Денков.  

 

Министър-председателят заключи, че имат извънредно тежка законодателна стратегия, която е дефинирана взаимно с Народното събрание, и изрази вяра всеки ден да бъдат одобрявани закони, с цел да бъде наваксано изоставането. 

 

Предната сесия беше сполучлива, бяха признати много закони, тази би трябвало да продължи със същото, да не кажа и по-високо движение, като би трябвало да се внимава за качеството на законите, разяснява Денков. 

 

Относно наводненията в региона по Южното Черноморие и бедствената обстановка там, за която министър-председателят бе изслушан в пленарна зала, Николай Денков отново прикани за почитание и изрече съчувствието си към потърпевшите хора. 

„ Днес е Ден на печал и би трябвало да проявим известно примирение, което, за жалост, не видяхме напълно горе в залата “, разяснява той. 

 

Според него точно инспекцията и анализът на случилото се ще дадат отговор на въпроса дали тръбите, изплували в морето след бедствието, са законни или не и ще има наставления по какъв начин да се преодолее казусът. 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР